Bästa TV-serierna

Bästa TV-serierna

Under tiden jag var arbetslös satt jag ofta vid tv:n och då lyckades jag finna flera favorit-tv-serier som jag började följa. Jag fann som en annan värld där i tv:n. Mina favoritserier varierar i handling och det är allt från kriminalserier och mord till sjukhus och spänning.

En svensk serie bland mina favoriter

Bland mina absoluta favoritserier finns faktiskt en svensk variant, eller ja, den är snarare svensk-dansk. Bron heter serien och den börjar med att man finner en död kropp mitt på Öresundsbron. Det ska sedan visa sig att kroppen är delad mitt i tu, och att det i själva verket är två helt olika personer. I seriens fortsättning får man följa den danska och svenska polisens samarbete mot att gripa mördaren, som inte nöjer sig med dödsfallen på bron.

Sjukhusserier

Olika serier som utspelar sig på sjukhus tillhör också mina favoriter. Grey’s Anatomy, ER och Syrror är alla bra serier men den serie jag gillar allra bäst är den gamla serien ER eller Cityakuten som den också heter. Här får man följa läkarnas arbete på sjukhuset, men också deras privatliv i deras hem. Trots att serien inte är nytillverkad kan man trots allt slås av hur välgjord den faktiskt är.

Psykologiska kriminalserier

De där lite läskigare serierna med mord och amerikanskt tema ligger mig förstås varmt om hjärtat. Criminal Minds är en av dessa serier som jag fattat tycke för. Här följer man ett stort gäng experter som kombinerar förmågan att lösa brott med psykologi. Det är både i arbetet och på fritiden man följer poliserna och det är mycket lätt att komma in i handlingen även om man inte har sett alla avsnitt.

Detta är bara några av alla de serier som jag verkligen har fastnat för och jag lär troligen att finna än fler när höst- och vintermörkret smyger sig på!