Böcker jag inte vill vara utan

Böcker jag inte vill vara utan

Alla mina böcker betyder mycket för mig, men så finns det såklart också några som har det där lilla extra. Det kan till exempel handla om en extra spännande handling, eller så är det så att boken handlar om något speciellt ämne. I min bokhylla finns det till exempel en bok av den sovande profeten, Edgar Cayces. Boken heter just Edgar Cayces goda råd och den handlar om olika tips och råd om hur man förebygger olika åkommor och sjukdomar.

Jag har också en bok som Ralf Sundberg har skrivit. Forskningsfusket heter den. Boken handlar om hur pengar styr forskning allt för mycket, främst inom medicin. Man kan alltså inte helt och fullt lita på det läkaren säger.

Skönlitterära böcker som betyder något för mig

Jag har också gott om skönlitterära böcker som betyder något. Jonas Gardells böcker är exempel på sådana. De handlar om gripande ämnen som Gud, sjukdomar och om kärlek. Första gången jag läste dessa böcker förstod jag dem inte riktigt, men jag läste om dem för något år sedan och plötsligt insåg jag hur bra de verkligen är.

Sedan har vi såklart min absoluta favoritbokserie, den om Harry Potter. Jag har serien både på svenska och engelska och jag kan inte sluta slås av hur fantastiska böckerna är. Med ett målande språk beskriver de både personer och miljöer på ett sätt som gör dem levande. Det blir lätt att leva sig in i berättelsen och även fast böckerna är skrivna för ungdomar kan också vuxna som jag fatta tycke för och gilla det som skrivs. Genren är fantasy och det är vanligtvis inte min favoritgenre men här har jag verkligen funnit en drömvärld att fly till när livet i övrigt består av arbete, städning och annat som inte alltid är så roligt. Böckerna finns alltid där för mig.