Drömresor

Drömresor

När man som jag har ett lågbetalt yrke är det inte så lätt att bara resa långt när man vill. Dyra resor kräver sparande och planering, ibland i flera år för att ekonomin ska gå ihop sig. Dessutom är det inte alltid man har råd att ta ut semester. Det kan vara så att man behöver arbeta de där extra dagarna för att få ihop ekonomin.

Att drömma om att resa

Det var flera år sedan jag var utomlands sist men det hindrar inte att jag drömmer om att kunna fly utomlands då och då när kylan smyger sig på. Jag brukar drömma om möjligheten att ta ett flyg till Thailand, Kreta eller kanske Kanarieöarna när vinterns mörker kryper allt tätare runt lägenheten. Smaken av en drink i solstolen, och havets salta doft fyller sinnena.

Min allra högsta dröm är att kunna flyga till USA och se alla sevärdheter, gå på musikal och besöka flera av de ställen där mina favoritfilmer spelats in. Jag vill uppleva den amerikanska kulturen och den specifika maten för landet. När jag väl reser vill jag inte bara ligga vid poolen utan jag vill uppleva saker! Jag vill se och känna livet i staden och landet jag besöker. Det viktiga för mig är att kunna njuta, och jag vill ha något att komma ihåg från resan.

En annan resa jag drömmer om att kunna göra är den som tar mig till Island. Jag vill rida runt hela ön på islandshäst, se gejsrar, bada i varma källor och uppleva naturen. Jag vill möta människorna som bor på denna ö, som trotsar de kalla vintrarna, som inte har kollektivtrafik och som måste förlita sig på båt och flyg om något skulle hända på ön. Här hemma är det så lätt att bli blind för vad som händer.