Gillar min aktiva livsstil

Gillar min aktiva livsstil

Under senare tid har min livsstil blivit allt mer aktiv. Till en början tyckte jag att det var jobbigt att behöva träna mer för att orka med mitt yrke men nu har jag faktiskt börjat trivas riktigt bra som aktiv.

Hur tränar jag?

När jag började som servitris var jag ganska otränad. Jag hade bott i en liten etta och inte levt speciellt hälsosamt. Jag kände redan under första arbetsdagen att jag var tvungen att göra något för att jag skulle kunna orka bära tallrikar, brickor och kunna gå omkring en hel arbetsdag.

Eftersom att jag inte har någon bil har jag tagit bussen till arbetet. Istället för det började jag gå upp en timme tidigare för att kunna promenera till jobbet. Detta gör jag fortfarande, oavsett om jag arbetar på morgonen eller kvällen. Om det är riktigt kallt och mörkt ute kan det dock hända att jag tar bussen men det sker ytterst sällan. Redan efter någon vecka märkte jag stor skillnad. Jag började ta trapporna upp till lägenheten istället för att ta hissen, och även detta hade stor inverkan i att göra mina arbetsdagar lite lättare.

Jag började också träna på gym. Med tanke på att det blir en hel del bärande på arbetet kände jag att det var en riktigt bra idé att kunna lyfta och bära ergonomiskt för att kroppen ska orka och det fick jag lära mig på gymmet. Min träning tar en hel del tid men sett till vad jag får ut av den är det helt klart värt den spenderade tiden. Jag är inte lika trött längre och jag kan njuta av att gå upp tidigare för att ta den där promenaden. Det gjorde jag inte till en början kan jag villigt erkänna. Då hittade jag gärna på alla slags undanflykter, men nu kan jag njuta av mitt aktiva liv.