Helgnöjen

Helgnöjen

Så är det snart helg igen, och vad ska jag hitta på för roligt den här gången? När man var ung var det alltid standard att gå ut och festa på helgkvällarna och så umgicks man med någon annan tidigt på dagen. Såhär i vuxen ålder ser saker faktiskt lite mer annorlunda ut, i alla fall för mig.

Viktiga saker som ska göras på helgen

När man blir vuxen är det ofta en hel del annat som måste göras på helgen. Under arbetsveckan kanske man inte kan eller hinner tvätta och städa. Detta är sådant man senare kan behöva göra på helgen. Det kan till exempel vara så att man måste boka in en tvättid som ligger på lördagskvällen, och på söndagen kan det vara dags att laga mat till veckans lunchlådor. Det är så min helg ofta brukar se ut.

Helgnöjen för mig

Jag kan gott och väl säga att jag inte är ute och festar på samma sätt som när jag var ung. Det händer dock att jag någon gång ibland går ut på fredagen eller lördagen och tar ett par glas vin eller någon drink. Priserna är generellt sett ganska höga och när man inte har så hög lön är det inte speciellt lämpligt att dricka mycket ute.

Ett bättre helgnöje för mig är att köpa hem en flaska vin, och kanske någon likör. Jag lagar lite god mat, bjuder in någon vän och tar vara på kvällen. Det kan också hända att jag sitter och läser någon bok eller njuter av någon film. Ofta går också flera av mina favorit tv-serier i repris under helgerna och det är bra för mig som jobbar under veckan och inte är hemma eller går och lägger mig tidigt för att orka med kommande arbetsdag. Detta är absoluta helgnöjen för mig!