Hundtäcke

Anledningen till att man köper ett hundtäcke till sin hund är ofta inte bara för syns skull utan i vissa situationer krävs det att hunden får något värmande och skyddande på sig. Det kan även underlätta för matte eller husse. Man slipper ofta tvätta och torka av hunden eftersom täcket fångar upp det mesta som vatten och lera vid lek utomhus. Hundvannen.se har plockat fram de bästa hundtäcken för din hund och kommer i denna text hjälpa dig på vägen med vilket täcke du skall inhandla.

Det man behöver tänka på är vilken slags päls har din hund? Är pälsen tjock och yvig eller är pälsen väldigt tunn, kanske saknas det päls helt? Brukar din hund bli blöt ända in på skinnet efter lek i regn? Det är viktiga parametrar att fundera på innan man köper ett hundtäcke åt sin hund. Hundtäcken finns i olika material och från olika varumärken. Hitta ett hundtäcke som passar din hunds style!

Varför skall man köpa ett hundtäcke till sin hund?

Det är perfekt att köpa ett fodrad hundtäcke ifall man har en hund som fryser väldigt mycket och behöver hålla musklerna varma. Din hund kanske skall vara stilla under en viss period och blir kall i kroppen, då kan ett hundtäcke passa alldeles utmärkt. En annan anledningen till ett hundtäcke kan vara ifall man ofta är ute i skog och det ofta fastnar snö, smuts, skräp i pälsen på din hund. Ett lätt täcke kan hjälpa dig att skydda hunden från snöklumpar, lerstänk och skräp. Du hjälper också din hund att minska på slitagen på pälsen, vilket minskar risken för skador på din kära hund. Ett hundtäcke fungerar också perfekt för de vardagliga promenaderna och bidrar till ökad värme för din hund oavsett period på året, kanske främst för vinterhalvåret givetvis.

Hundvannen.se har valt ut vissa av våra produkter och kommer i denna text att ge lite information om våra absoluta favoritprodukter. Vi rangordnar dom 1 till 5 och gör det enkelt för dig att hitta din alldeles egna favorit!

Palermo Hundtäcke

Detta hundtäcke är gjort i mjukt fleecefoder med stoppning. Ett perfekt täcke som sitter otroligt tätt runt bröstkorgen och magen på din hund. Huvan är avtagbar och det finns även en liten ficka med dragkedja på sidan av täcket. Detta hundtäcke finns i färgen röd och i lite olika typer av storlekar. När du mäter storlek på din hund så behöver du mäta längd och bröstomfång för att kunna hitta rätt storlek på ett hundtäcke.

Saint-Malo Hundtäcke

Det här hundtäcket är ett vintertäcke med extra mjukt och vadderat plyschfoder. Du får även med en inbyggd sele och tillhörande dragkedja. Detta täcke finns i flera olika färger. Du kan maskintvätta Saint-Malos täcken i 30 grader, vilket gör det enkelt att underhålla täcket och hålla det rent. Täcket är tillverkat i polyester.