Mina böcker

Mina böcker

En dag när jag städade började jag titta igenom min stora bokhylla. Den behövde verkligen städas. Jag har undan för undan lagt märke till att min boksamling bara växt och växt. Böckerna har verkligen en förmåga att breda ut sig. Mina böcker är mina vänner, trots att de står där i hyllan med ryggen utåt. En bok finns alltid där när man vill få underhållning, stöd, eller kanske information om något. Genom att bara sitta i en soffa och läsa kan man skatta åt roliga historier och resa till helt andra länder.

Jag tittade igenom mina böcker och började organisera dem. På en hylla organiserade jag mina diktböcker. Här hamnade både Rydberg och Fröding. En bok av Alf Henriksson står också här, den där han skrev en dikt om just böcker.

I alla mina hyllor finns intressanta böcker, i alla fall intressanta för mig. Till exempel kan man här finna en bok som handlar om lanthandeln och dess uppkomst samt fall. Boken handlar om tiden när husfruar åkte häst och vagn till butiken och köpte in socker och mjöl på lösvikt. I skarp kontrast till detta finns också ren fantasy som handlar om världar, monster och annat som inte egentligen finns.

Sedan finns såklart också en hel del faktaböcker i bokhyllan. Matlagningsböcker, drinkböcker och annat finns det mesta av. Jag arbetar ju som servitris och då behöver man ha en del kunskaper även om jag inte direkt arbetar på någon större, dyr restaurang. Jag har också samlat på mig en del böcker om tv-serier. I dessa finns en hel del bilder från bakom kulisserna. Dessutom kan dessa böcker så småningom få samlarvärde! Jag har till exempel en mycket speciell utgåva av böcker om tillverkande av filmen Sagan om Ringen. Jag fann dem på en loppis och fick nyligen reda på att de är värda långt mycket mer än jag betalade.