Recept på en avslappnande hemmakväll

Eftersom jag har en liten förkärlek till vin och böcker så kommer här ett tips på vad en riktigt bra och avslappnande kväll är. Det är följande: Sätt mobilen på ljudlöst läge så ingen ringer och stör dig. Häll upp ett glas gott vin. Du kanske föredrar ett rosévin framför ett vitt torrare, eller så vill du ha ett glas rött och en chokladkaka. Det spelar ingen roll, ta vad du tycker är gott. Brygg en kanna te om du hellre vill det, te är också gott. Sätt dig bekvämt i soffan med en filt och plocka fram boken du vill läsa. Det är inte svårare än då. Den eviga frågan är då vad som ska läsas.

Boktips

Jag kan tipsa om Lucy Dillon, en brittisk författare som skriver en bokserie som utspelar sig i en engelsk småstad. Det börjar med ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Den handlar om Rachel som ärver ett hus i staden. Det är dessutom ett hundpensionat i huset och hon är absolut ingen hundmänniska utan en elegant kvinna från London. Såklart måste hon åka dit och reda upp sitt arv och i staden lär hon känna lite folk som i många fall har anknytning med varandra på olika sätt. Flera olika människors öden vävs samman. Jag måste säga att det är en ganska mysig bok som är lätt att sträckläsa bara för rent nöjes skull om man är ute efter något lättsmält.

Vill man läsa mer av Lucy Dillon finns det flera böcker efter denna, och de utspelar sig i samma stad men med nya huvudpersoner. De som varit med tidigare finns kvar i bakgrunden så att allt vävs samman med en känsla av den där typiskt engelska byn där alla känner alla men det ändå finns folk som inte känner en kotte.

Riktigt mysig bokserie med feelgoodkänsla, det är jag säkert inte ensam om att tycka. Kolla gärna upp den, den är läsvärd.