Skapa en avkopplande hemmamiljö

Skapa en avkopplande hemmamiljö

Skapa en avkopplande hemmamiljö

Nu när den svalare säsongen närmar sig är jag sugen på att pyssla om mitt hem lite extra. Jag kan riktigt längta efter att sätta mig under en filt och titta på serier en hel kväll. Kraven när det gäller att hitta på saker lättar under hösten och vintern. Visst kan det vara mysigt att ta ett glas vin med en god vän eller besöka bion men det är väldigt avkopplande att bara ta sig hem efter en seg arbetsdag för att landa i soffan framför några avkopplande serier och tv-program. Jag blir så inspirerad av alla fina hem som jag ser online.

Bädda med kvalitativa sängkläder

Skapa en avkopplande hemmamiljöJag har funderat på vad jag kan göra för att mysigheten i mitt hem höjs ett par snäpp. Något som jag har fastnat för och som jag redan har investerat i är det här med sängkläder. Med fräscha och kvalitativa sängkläder höjs levnadsstandarden avsevärt under säsongen där man i regel är som mest frusen. Jag valde några från The White Plot som är så himla fina och riktigt inbjuder till en god natt sömn. Känslan av nya sängkläder är obeskrivbar. De första nätterna tycker jag nästan det känns som att man bor på hotell fast man är hemma hos sig själv.

Tid för att varva ner

Nu när jag har skaffat nya sängkläder ska jag försöka se mitt sovrum som en miljö för avkoppling och nedvarvning. Nästa steg är att skaffa en analog väckarklocka för att slippa ha mobiltelefonen i sovrummet. Det är bättre att titta på serier i soffan i vardagsrummet för att inte låta tekniken inkräkta på sömnen. Jag läser hellre en bok en stund innan jag ska somna. Dessutom blir jag distraherad av pushnotiser om mobilen är för nära mig under natten. Jag vill även införskaffa några levande ljus till byrån i sovrummet och mysiga kuddar att komplettera den fina bäddningen med. Sen är jag redo för mörkret.