Vi testar tre olika tandblekningsmetoder för hemmabruk

Skapa en avkopplande hemmamiljö

Tandblekning är en stadigt växande trend på ett internationellt plan och aldrig tidigare har möjligheterna att bleka tänderna varit så många och varierade som de är idag. Till följd av det är det fler än någonsin som har frågor och funderingar kring att bleka tänderna hemma.

Med målet att få rätsida på detta bestämde vi oss för att testa alla de ledande tandblekningsmetoderna och -aktörerna i Sverige. Till hjälp har vi med oss en expert från tandblekning.nu som spenderat otaliga timmar med att granska och testa diverse blekningsmetoder för tänderna.

1. Tandblekningskit – En komplett behandling

Tandblekningskit är en komplett tandblekningslösning innehållandes flera olika produkter. Kiten varierar något i utförande beroende på vilken aktör man beställer från. Vad de alla har gemensamt är dock att de erbjuder effektiv tandblekning hemma.

Efter otaliga tester står det klart att tandblekningskit är den metod som passar de flesta och som erbjuder bäst resultat. Behöver du inte bleka tänderna så många nyanser finns det mindre kit med tandblekningsgel och skenor medan du som har ordentligt missfärgade tänder kan välja ett kit med plasmaljus, blekningspennor, white strips, med mera.

2. White Strips – Smidigaste behandlingen

För dig som redan blekt dina tänder och bara vill upprätthålla resultatet, alternativt du som aldrig blekt tänderna innan och vill testa en praktisk lösning kan vi rekommendera White Strips.

Idag är whitening strips den smidigaste tandblekningsmetoden på marknaden som kräver minimalt med ansträngning. Till skillnad från ovannämnda kit som ofta kräver flera moment inför varje behandling, kan du applicera white strips på så lite som en minut.

Metoden fungerar genom att du klistrar fast remsor med blekningsmedel på dina tänder. Behandlingen sker därefter automatiskt under utsatt tid (cirka 20 minuter), varpå du tar ut remsorna och kastar dem i papperskorgen.

3. Huskurer – Varierande resultat

Under vårt arbete testade vi också en rad huskurer såsom bikarbonat, gurkmeja och kokosolja, med mycket varierande resultat. Dessvärre uppnådde vi inte i närheten av samma blekningseffekt med huskurer som med de andra metoderna. Dessutom saknar huskurer uppbackning av forskning, varför vi inte kan rekommendera dem för våra läsare.

Istället uppmanar vi er till att testa en av de två effektiva men mycket skonsamma behandlingarna vi nämnde i början av guiden.