Det blev en svår vinter och väldigt lång... började i slutet av november och varade till mitten av april... Mycket ovanligt för Öland.... men älskades av Zezzan som växte upp till lite större ullig boll som fick frisering varannan månad för hennes hår var obevekligt snabbväxande! I Ölands miljö går det inte ihop utan klippning!
Livet lekte för min livliga lilla hund... och kompisarna blev de allra käraste vännerna! Men lära sig sitt och annat sånt av matten sin, var inte något som fastnade i hennes lilla huvud! Däremot allt som hände runt ikring höll hon reda på! Och jag fick uppleva en liten vakthund som skällde ut fåglarna och folk då hon ofta såg dom inifrån genom glasdörrarna!

Och då våren kom blev hon helt sjövild och sprang ut för att jaga grannens hästar... men blev rädd förstås när dom vände sig om och tittade på en vita skällande ulltotten! Men nu stängdes grinden runt staketet både för att hindra henne från hästar och också mot kommande folk till grannfastigheten!
Nu kom mina gäster och dom tog hon hand om... då dög jag inte längre att vara med och så klart lyda... Hon fick aldrig nog av att HA KUL och jag förstår nu att hon kom in i tonårsperioden och är kvar där i skrivandets stund...


Men hon är helt underbar och alla hon möter älskar henne för hennes enorma livsglädje...
och för matten blir det många glada skratt även om hon nu inte kan kallas för knähund för äldre personer!!! DET ÄR HON INTE ALLS!!
Jo i kortare stunder då HON vill...
Och sova i mattes säng det är hennes bästa kelsna stunder!
Jag bad uppfödaren om att få köpa den undergivnaste av de två tikarna... men antingen är de båda dominanta eller i varje fall Zezzan för hon vet och markera med tätt småkissande ute på turerna och visa upp en mycket stolt attityd till allt som kommer henne nära... Det är inte många gånger hon blir rädd och då hon blir det skäller hon eller gömmer sig bakom matten!

Männsiskor är nog det som är speciellt att charma och på det sättet utmana med att det är hon som bestämmer! Jag har många lustiga historier när jag själv och vännerna försöker locka henne till sig och hon gör precis tvärtom!
För sök ta mig om du kan!!!! Och det kan man inte...hinner inte med hur mycket man än försöker! På sistone har hon lugnat sig med den leken... men det har varit ett litet helsike att hålla ordning på vit flygande trasselsudd hela vintern!

Faktiskt jag är förundrad över att en så liten söt tik är så kaxig....
Men hon har inte storhundkomplex som vissa små hundar lätt får ... Hon är bara självständig och glatt nyfiken på allt som kan hända runt henne!
Hon gör sin röst och vilja hörd... och det med besked

Skriver matten våren 2013

Här länk till bildspelet om vintern!

Tillbaka