spela UNO

Därför spelar jag gärna UNO

Min blogg är ju inte en av de största som finns online och det är heller inte därför jag skriver på den. Från start har denna sajt varit tänkt som en plats för mig att dela med mig av mina tankar och upplevelser i en takt som passar mig.

På grund av detta så har det heller inte varit tal om samarbeten och sponsrade inlägg. Men så fick jag ett förslag och det var lite kul. Det var sajten Spelakortspel.se som erbjöd en UNO-kortlek mot att jag skrev lite om UNO som kortspel för barn och vuxna.

Så innan du läser vidare ska jag göra det klart att detta är ett samarbete. Jag länkar nämligen till Spelakortspels sida med UNO guide där du kan läsa mer om reglerna för detta underbara familjespel. Och jag har fått en UNO lek för besväret.

Nu kan jag gå vidare och tala om varför jag älskar att spela UNO…

För det första överskrider UNO åldersgränser. Det är inte bara ett spel för barn eller tonåringar. UNO är något som för samman människor i alla åldrar. Oavsett om jag spelar med mina brorsbarn, väninnor eller till och med mina underbara föräldrar så skapar UNO lika villkor. Det är förtjusande att se hur ett spel kan överbrygga generationsklyftor, framkalla skratt och tävlingsskämt oavsett hur gamla vi är.

Det är sååååå enkelt!

Enkelheten med UNO är en annan anledning till att jag älskar det. Det finns inget behov av komplicerade inställningar eller en djupgående förståelse för intrikata regler. Denna tillgänglighet innebär att vi spontant kan bestämma oss för att spela ett spel eller två, oavsett om vi är inomhus en regnig eftermiddag eller njuter av solskenet i trädgården. Det är den perfekta improviserade aktiviteten.

Istället för skärmar är UNO kanon

UNO har ett magiskt sätt att främja anslutning. I en värld där skärmar ofta dominerar våra interaktioner så känns det unikt att spela UNO ansikte mot ansikte. Det uppmuntrar till samtal, ögonkontakt och genuin mänsklig kontakt. Dessa ögonblick är värdefulla och UNO underlättar dem verkligen.

Om du är förälder som känner att det blir för mycket skärmtid så säger jag att du ska skaffa en UNO lek och börja spela med ungarna. Det är verkligen ett riktigt bra substitut och det tar inte alls särskilt lång tid att spela.

Spänning som jag går igång på

Spelet ger också ett element av spänning och oförutsägbarhet. Precis när du tror att du är på väg att vinna kan någon spela ett Wild kort och hela dynamiken förändras. Denna oförutsägbarhet håller spelet spännande och engagerande. Detta oavsett hur många gånger du har spelat. Det är en underbar metafor för livet – oavsett våra planer måste vi alltid vara redo att anpassa oss. Eller hur?

Strategiskt tänkande är bra

UNO lär ut och förstärker värdefulla livskunskaper såsom strategiskt tänkande, tålamod och sportsmannaanda. Att vinna känns fantastiskt men spelet lär oss också att vara värdiga förlorare. Det är ett säkert och roligt sätt att påminna oss själva om att livet är fullt av upp- och nedgångar, och det är hur vi navigerar i dessa som verkligen betyder något.

Dessutom kan den här typen av spel bromsa åldrandet vilket helt klart är något som jag tänker på i min ålder. Jag vet hur viktigt det är att låta hjärnan jobba lite och med UNO blir det alls inte besvärligt eller tråkigt.

I grund och botten är UNO mer än bara ett kortspel för mig. Det är ett verktyg för anknytning, en källa till glädje och en lärare för värdefulla livslektioner. När jag blandar leken och delar ut korten påminns jag om de enkla nöjena i livet och vikten av att vårda varje ögonblick med dem vi älskar. UNO är inte bara ett spel, det är ett medel för att skapa bestående minnen, och det är därför jag älskar det så djupt.

Så tack för kortleken och jag hoppas att detta inlägg får fler att vilja lära sig UNO regler och skaffa en lek för att komma igång!

Här är min UNO kortlek!