Jag tror jag backar som vanligt igen

Nu har backkameran på vår bil ännu en gång gett upp. Vi har inte en helt ny bil, det ska jag erkänna, men inte är den gammal. Sedan vi köpte bilen år 2019 så har vi bytt eller lagat backkameran tre gånger. Det tycker jag är mycket.

Jag upptäckte det där med fristående backkameror redan då jag körde min Nissan för herrans många år sedan. Då tyckte jag att det var en cool sak men sedan dess har jag alltså ändrat mig. Förvisso är det inte så dumt att se bakom bilen. Det tycker jag fortfarande.

Men när jag tänker på hur det känns då denna kamera inte gör sitt jobb undrar jag om vi ändå inte har blivit för lata. Det ska vara superenkel gröt och blöjor som fastnar direkt på huden! Nej, nu skojar jag förstås. Fast visst ligger det något i detta.

Vem behöver se bakom bilen på en skärm?

Jag måste tillstå att det känns skönt att stora lastbilar, bussar och transporter har backkamera. Jag vet ju att de kommer att få varning om att jag befinner mig där bakom. Men när jag är ute och kör min lilla personbil så kan jag gott använda backspeglar och vända mig om.

Jag läste att backkameror kan reducera döda vinkeln och det är ju bra. Men om vi inte ens vänder oss om och bara stirrar i den där skärmen så finns ju risken ändå för att vi missar saker och ting.

Så läget just nu är att jag har en backkamera som inte fungerar och att jag inte är säker på att jag vill fixa den. Jag tror att jag backar som vanligt igen. I varje fall tills det blir dags för service nästa gång…

Den skymmer ju framtill också!