Ett superenkelt recept på gröt

Gröten är min ständiga följeslagare. Den har jag ätit på morgonen i flera års tid nu. För det mesta blir det havregrynsgröt och det är ju superenkelt. Om du har de snabbkokande havregrynen så är frukosten klar på två minuter ju.

Jag har ett väldigt enkelt recept på havregrynsgröt som är lite lyxigare men fortsatt enkel att tillreda.

Du behöver:

  • Havregryn
  • Vatten
  • Blåbär
  • Kokosflingor
  • Stevia

Ta havregrynen (cirka 1 dl) och lägg dessa i kastrullen du ska koka i. Häll på en näve frusna blåbär eller färska. Lägg i några skedar kokosflingor och på med 2-3 steviapåsar.

Nu ska du hälla på vatten. Det brukar räcka med samma mängd som havregryn plus lite till för kokosflingornas skull.

Koka upp och rör om under en minuts tid och så är det hela klart. Om du inte gillar stevia kan du använda vanligt socker. Blåbären är ju naturligt söta så egentligen behövs det inte så mycket sötning. Det beror på ditt sötsug förstås.

Men stevia, är det bra?

Det finns faktiskt studier om stevia och hälsa. Det tycks vara så att detta sötningsmedel kan påverka vår tarmflora på ett positivt sätt. Därmed är det kanske bättre att du satsar på stevia hellre än något annat som inte är lika nyttigt.

Men jag ska säga att honung också är supergott med detta recept. Tycker du om smaken av honung och inte är rädd för att det blir väldigt sött så kan det vara en lösning.

Men låt oss skippa diskussionen om vad som är rätt eller fel. Jag säger som alltid, sköt dig själv och strunta i andra. Om du vill ha socker så kör på det darling!