Shopping för shoppingens skull

Jag hörde ett väldigt intressant inlägg på SVTs hemsida om klimatet och miljön. Det lät lite Swebbtv men om det är SVT så är det ju kosher. Det hela gick ut på att vi måste lägga om vår livsstil. Inte försöka ändra klimatet. Att allt det här som har med elbilar och liknande att göra bara leder till nya problem.

Jamen, det är ju vad jag har sagt hela tiden ju! Bra med folk som går med tygpåsar det tycker jag verkligen. Att försöka dra ner på användandet av sådant som man sedan slänger tror jag på. Men det här med att skapa en massa prylar som ska gå på el. Det är inget som håller i längden.

Jag skulle vilja säga att vi måste sluta shoppa för shoppingens skull. Det kan låta så självklart men det är ju inte det. Hur ofta handlar vi inte bara för att vi är uttråkade eller känner för något nytt. Den attityden måste förändras om vi ska kunna dra ner på tillverkning av saker som skadar miljön.

Vad kommer jag att göra åt saken? Jag tar min ugglepåse av tyg och så packar jag den med en bra bok, ett äpple och min virkning. Det blir en söndag i Hannas växthus istället för shoppingtur.